U trendu

Živković: Zašto Stefanović kupuje oružje po tri puta nižoj ceni nego drugi kupci

Poslanik Nove stranke Zoran Živković pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je poslovanje Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova oko trgovine oružjem u skladu sa zakonom.

On je upitao zašto Branko Stefanović robu kupuje po tri puta nižoj ceni nego drugi kupci i da li je normalno da neko ko je u bliskom srodstvu radi takav posao makar to radio i po zakonu.

BIRN je prošle godine objavio da je Branko Stefanović posredovao u sklapanju unosnih poslova prodaje oružja izmedju srpske firme „Krušik“ i kupaca iz Saudijske Arabije.

Medjunarodni portal Arms watch (armswatch.com) saopštio je juče da se njihov sajt našao pod hakerskim napadima iz Srbije dan nakon što je objavljen treći deo priče o navodnom izvozu naoružanja iz Srbije u Jemen u kojem, kako se tvrdi, posreduju i članovi porodica nekih visokih funkcionera Vlade.

Kako navodi taj sajt na tviter nalogu, utvrdjeno je da hakerski napadi dolaze iz Srbije.

Portal je ranije objavio da je oružje proizvedeno u valjevskom Krušiku završilo u rukama boraca Islamske države u Jemenu, uz posredovanje firme iz SAD i preko Avganistana.

Takodje se dodaje da je, prema dokumentima koja su novinari tog portala dobili od proizvodjača u Krušiku, granate koje su vidjene u rukama pripadnika Islamske države kupilo Ministarstvo odbrane Saudijske Arabije.

Oni navode i da je izvoz iz Srbije oko 517.000 granata sprovela privatna kompanija GIM, koju predstavlja Branko Stefanović, otac srpskog ministra policije Nebojše Stefanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)