Živković:Opozicija može da bude jedinstvenija na beogradskim izborima

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da bi na izborima za Skupštinu grada Beograda opozicija trebalo da nastupi što je više moguće jedinstveno.

„Potpuno je svejedno da li su to opštinski, predsednički ili parlamentarni izbori, ako neko misli da Srbiji nije mesto u EU, ako misli da pravo privatne svojine nije svetinja, ako misli da mu ne treba vladavina prava i da država treba da bude prćija Aleksandra Vučića, a ne ozbiljna organizacija, onda on nema šta da traži sa nama u koaliciji“, kazao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

Živković smatra da bi trebalo da se naprave dve kolone u kojima će opozicija nastupiti na beogradskim izborima.

Predlog Nove stranke je da kandidatkinja za gradonačelnicu Beograda bude Vesna Rakić Vodinelić, ali kako je naveo Živković, ta stranka spremna je da razgovara i o drugim rešenjima, ukoliko neke druge stranke ponude boljeg kandidata.

Poslanik poslaničke grupe „Nova Srbija – Za spas Srbije“ Djordje Vukadinović ocenio je da i pored žestokih medjusobnih prepirki opozicionih lidera poslednjih dana, opozicija može da nastupi u koaliciji na beogradskim izborima.

„U ovom trenutku stanje u opoziciji po pitanju beogradskih izbora je vrlo loše. Samo tokom jučerašnjeg dana ne zna se ko se s kim posvadjao, što na tviteru, što preko saopštenja, ali čini mi se da stvar nije tako beznadežna kao što deluje i da je više reč o zauzimaju boljih startnih pozicija pred izbore nego o razlazu“, kazao je on.

Vukadinović smatra da će najveći deo opozicija koja je oštar oponent Vučiću, naći način da zajedno nastupi na predstojećim beogradskim izborima.

„Nadam se da će instinkti i nagon za samoodržanjem preovladati kod lidera u opoziciji i da će imati širok zajednički nastup“, kazao je Vukadinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.