U trendu

Zoran Borjan: SRS bi rešila problem zagadjenja životne sredine u Srbiji

Funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Zoran Borjan izjavio je danas da i pored očiglednih problema u oblasti zaštite životne sredine vlast u Srbiji „ni po novoj strategiji zaštitu životne sredine ne prepoznaje kao jedan od prioriteta fiskalne politike“.

Borjan je izjavio da „nijednom do sada nismo čuli nikoga iz EU da skreće pažnju da taj problem treba da se reši, iako je to u njihovim zemljama prioritet“.

„Od njih stižu samo politički zahtevi koji su njima u interesu. Koliko je poguban taj put u EU, još pogubnije je po srpski narod je i odnos ove vlasti po tom pitanju“, rekao je Borjan.

On je pozvao vlast da „prestane da se igra sa ovom temom i konačno se pozabavi ovim problemom“, dodajući da bi SRS taj problem rešila, pre svega, što bi „preusmerili novac koji svake godine ide nekim nebuloznim nevladinim organizacijama“ u razvoj zaštite životne sredine.

On je rekao da bi strategija SRS za rešavanje tog problema bila i „odvajanje novca iz budžeta na osnovu poreza za cigarete, pastičnu ambalažu i motorna vozila, kao i investiciona sredstava za objekte za koje je propisana obavezna izrada analiza uticaja na životnu sredinu“.

Prema njegovim rečima, radikali bi „posebnim kaznenim merama sankcionisali uvoz, preradu, skladištenje i odlaganje radioaktivnog materijala inostranog porekla“, a predvideli bi najstrožije sankcije „za državne organe zadužene za poslove zaštite životne sredine koji ne objave istinite podatke koji se odnose na kvalitet životne sredine“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar