U trendu

Zorana Mihajlović poručila Tanji Fajon: Formiranje vlade u zakonskom roku, čemu lekcije

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i ministarka Zorana Mihajlović izjavila je danas da SNS koja je osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima održanim u Srbiji pre više od tri meseca, dogovara formiranje nove vlade u zakonom propisanom roku, te je upitala poslanicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon „čemu lekcije“.

Fajon, evroposlanica iz grupe Socijalista i demokrata, kazala je za dnevnik „Danas“ da je svaki dan bez formirane vlade izgubljen za gradjane i dodala da se nada i očekuje će nova vlada što pre preuzeti svoje obaveze.

„Ako gradjani Srbije na izborima biraju ko će ih predstavljati, oni koji su osvojili najviše glasova na izborima dogovaraju formiranje vlade, i sve to rade poštujući zakone svoje zemlje i zakonom propisane rokove, čemu onda lekcije o tome šta i kako treba da rade oni koji su dobili mandat od gradjana Srbije?“, pitala je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ocenila je da bi od evroposlanika trebalo očekivati da saradjuju sa institucijama Srbije u približavanju Evropskoj uniji, „a ne da svojim postupcima stvaraju lošu sliku o EU kod gradjana Srbije“.

„Vlada Srbije nijednog trenutka nije prestala s aktivnostima koje su značajne za evropske integracije Srbije, jer je članstvo u EU naš strateški cilj“, navela je Mihajlović.

„Verujem da bi i Tanja Fajon, kao poslanica u EP, kad bi zaista nepristrasno posmatrala prilike u Srbiji, imala razloga da sa više optimizma i strpljenja dočeka formiranje nove vlade, koja će, kao i prethodna, nastaviti da radi na povezivanju Srbije s regionom i Evropom i da radi na daljem približavanju Srbije EU“, naglasila je članica Predsedništva SNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.