U trendu

Zorica Kasalica: Na vreme podneti zahtev za zamenu lične karte

Načelnica Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova(MUP) Zorica Kasalica podsetila je danas gradjane da provere važnost ličnih karata i na vreme podnesu zahtev za zamenu ukoliko je njihov rok važenja istekao, kako bi mogli da ostvaruju svoja prava, uključujući i biračko pravo.

„Prilikom podnošenja zahteva za zamenu lične karte izdaje se potvrda o podnetom zahtevu. Svi šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova radnim danima rade u dve smene, a organizovan je rad i subotom i nedeljom kako bi svi gradjani mogli podneti zahtev za zamenu lične karte“, rekla je Zorica Kasalica, a preneo MUP.

Ona je rekla da je prilikom podnošenja zahteva za zamenu lične karte potrebno poneti isteklu ličnu kartu, kao i dati saglasnost da MUP po službenoj dužnosti pribavi izvod iz matične knjige rodjenih i uverenje o državljanstvu, ukoliko to gradjanin želi.

„Ukoliko je gradjanin već posedovao biometrijsku ličnu kartu nije neophodno pribavljati dokumentaciju, s obzirom na to da u bazama MUP-a podaci postoje“, rekla je Zorica Kasalica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.