U trendu

Abazović: Imam zamerke na novu vladu, ali je podržavam

PODGORICA – Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i kandidat za ministra odbrane rekao je danas da je najvažnije što pre formirati vladu kako bi se ona što pre uhvatila u koštac sa nagomilanim problemima u Crnoj Gori.

„Manje je bitno ko će personalno biti u vladi. Ko god bude, svoj posao će raditi odgovorno, pošteno i u korist građana. Dajem svoje obećanje da sa mnom neće biti nikakav problem. Najvažnije je da proces dovedemo do kraja, i da građani dobiju, po prvi put u istoriji vladu koja je reformska i koja će uraditi mnoge stvari koje ona prethodna nažalost nije“, rekao je Abazović za televiziju Nova S.

Izrazio je očekivanje da prilikom glasanja za novu vladu neće biti problema i da će „sve kolege iz bivše opozicije glasati za predlog mandatara“.

Apelovao je da se sednica sazove što je ranije moguće, a povodom rešenja koja je ponudio Krivokapića, kaž da ima zamerke, ali da ipak podržava njegove odluke.

Smatra da je trebalo da bude predstavnika manjinskih naroda unutar vlade, ali dodaje da računa na najavu mandatara da će to zadovoljiti kroz neke druge koncepcijske pristupe unutar organizacije.

„Voleo sam da bude više žena. Četiri resora su spojena u jedan, imao sam dilemu da li će to da poveća efikasnost ili da je umanji. Ali to su neke lične opservacije, koje će vreme da pokaže da li su ispravne“, rekao je.

Abazović povodom kritika što će baš on biti predložen za ministra odbrane iako nije vojno lice kaže da misli da je njegova građanska pozadina prednost, a ne nedostatak.

Navodi da je Crnoj Gori potreban ministar odbrane koji je civil, a ne vojno lice, „jer želimo da afirmišemo pacifistički koncept odbrane“.

Dodaje da je spreman da preuzme tu funkciju ako mandatar proceni da može da bude od koristi, ali i da neće praviti problem ako je procena da ministar odbrane treba da bude neko drugi.

„Bilo bi arogantno da pričam o svojoj ekspertizi, ali mislim da moj CV malo ko ima, a i moje kontakte. Ne želimo da taj resor pretvorimo u mračan kao što je to bilo u prošlom periodu. U tom kontekstu, ministar odbrane bi trebalo da se vodi tim načelima“, zaključuje Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.