U trendu

Abazović od sutra u trodnevnoj poseti Briselu

PODGORICA – Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abzović boravić od sutra u trodnevnoj radnoj poseti Briselu, gde će imati susrete sa najvišim zvaničnicima NATO i EU.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsednika vlade, Abazović će se u utorak sastati sa zamenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom, kao i sa drugim visokim zvaničnicima Alijanse i predstavnicima država članica.

Potpredsjednik vlade, kako je najavljeno, u sredu, će imati istupanje pred evroposlanicima u Odboru za spoljne poslove u Evropskom parlamentu (AFET), kao i odvojene susrete sa predsednikom tog odbora u Evropskom parlamentu, Dejvidom Mekalisterom, izvestiocem Evropskom parlamenta za Crnu Goru, Toninom Piculom i kopredsedavajućim Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) u Evropskom parlamentu, Vladimirom Bilčikom.

Najavljeno je da će Abazović razgovarati sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku, Oliverom Varheijem, Visokim predstavnikom EU Žozefom Borelom, evropskim komesarom za životnu sredinu, okeane i ribarstvo, kao i specijalnim predstavnikom Evropske unije za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

Poslednjeg dana posete, Abazović će se, kako je predviđeno, sastati sa potpredsednicom Evropske komisije za vrednosti i transparentnost, Verom Jurovom, kao i sastanak sa ambasadorima Kvinte.

„Svoju prvu radnu posetu Briselu, Abazović će iskoristiti za afirmaciju jasnog opredeljenja vlade na putu evropskih integracija Crne Gore i odlučne posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende, kao i spremnosti za jačanje doprinosa Crne Gore NATO-u“, saopšteno je iz kabineta potpredsednika crnogorske vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.