U trendu

Abazović za lokalne izbore u jednom danu, „ovo sad je cirkus“

PODGORICA – Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da podržava inicijativu da lokalni izbori budu održani u jednom danu.

Abazović je rekao da je objedinjavanje izbora inicijativa poslanika Skupštine, a ne Vlade Crne Gore, prenose podgoričke Vijesti.

„Ono što lično podržavam je da se lokalni izbori održe u jednom danu. Ovo što trenutno imamo je cirkus. Da svaki vikend izlazimo na lokalne izbore. Svaki vid ukrupnjavanja je bolji, iz svakog aspekta. Navijam da se ukupnom izbornom reformom dođe do toga da Crna Gora ima generalne izbore. Na taj način bi se sve racionalisalo. Meni taj predlog izgleda krajnje racionalno“, rekao je Abazović novinarima nakon posete Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“ u Podgorici.

Abazović je školu posetio zajedno sa svojim savetnikom za bezbednost Filipom Adžićem, gde su sa učenicima, profesorima i rukovodstvom razgovarali o kontekstu jucerašnje lažne dojave o bombi, koja je stigla i u tu školu.

On je izrazio nadu da se takve stvari neće ponavljati i poručio da je procedura utvrđivanja odakle dolaze mejlovi u toku.

Abazović je rekao da smatra da je jučerašnji događaj povezan s onim 1. aprila, kada su takođe bila lažne dojave o bombi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.