U trendu

AL: Da li će Meta raspustiti parlament pre njegovog opoziva?

TIRANA – Nakon što je vladajuća Socijalisticka partija dostavila zahtev parlamentu za opoziv predsednika Iljira Metu, koji su potpisali 55 poslanika, sve su veće šanse da albanski predsednik raspusti parlament, prenosi portal A1on.

Kabinet albanskog predsednika dostavio je zahtev Centralnoj izbornoj komisiji o utvrđivanju tačnog broja poslanika u aktuelnom sastavu albanskog parlamenta, o njihovim identitetima, kao i o tome iz koje izborne jedinice potiču.

U međuvremenu, albanski premijer i lider Socijalističke partije Edi Rama ne popušta.

Izborna koalicija vladajućih stranaka „Alijansa za evropsku Albaniju“ nastavlja sa izbornim aktivnostima kategorički tvrdeći da će lokalni izbori biti održani 30. juna.

S druge strane, ujedinjena albanska opozicija danas je saopštila da će „mnogo snažnije“ nastaviti sa protestima.

Kako su najavili, protesti će biti organizovani u svim gradovima Albanije, a verovatno sledeće subote će biti organizovan deseti po redu, veliki „nacionalni protest“.

Kako navode mediji u regionu, odluka predsednika Ijira Mete o odlaganju lokalnih izbora u toj državi, umesto da vodi političke neprilike u smeru smirivanja, ponašanje albanskih lidera vodi u smeru povečanja tenzija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar