Albanska opozicija potvrdila stav o bojkotu izbora

TIRANA – Ujedinjena albanska opozicija ne priznaje odluku albanskog Izbornog kolegijuma koji nije uvažio uredbu predsednika Iljira Mete o odlaganju izbora, te ostaju pri svom stavu da 30. juna neće biti održani lokalni izbori u toj zemlji, prenosi a1on.mk.

„Ovu nedelju narodni protesti će kulminirati. Ovo nisu izbori. Mi ih ne priznajemo, ovo su izbori gospodina Rame i mi ćemo poštovati uredbu predsednika Mete o odlaganju izbornog procesa. 30. juna neće biti izbora, naš otpor će biti još veći. Mi ćemo biti tamo da se suočimo sa novom političkom huntom u svakom delu Albanije. Ove izbore ne priznajemo. Opasnost ove grupe je toliko velika što opravdava svaku vrstu otpora“, izjavio je nakon sastanka ujedinjene albanske opozicije Dašamir Šehi iz Pokreta za nacionalni razvoj.

Prema njegovim rečima, odluka Izbornog kolegijuma, koju je nazvao „nesrećom“, nema nikakvu vrednosti.

„Kolegijum nema niti pravnu, niti političku vrednost. U tom Kolegijumu se nalaze nekoliko nesrećnika koji su imali mogućnost da usvoje loše odluke po sebi“, istakao je Šehi.

U ime ujedinjene albanske opozicije on je najavio da će oni nastaviti sa protestima i otpora u celoj zemlji kako ne bi se dozvolilo, kako je rekao, lažni izborni proces.

Nakon odluke Izborne komisije o održavanju izbora u Albaniji 30. juna, i pored odluke predsednika Mete o odlaganju, ujedinjena albanska opozicija na čelu sa Demokratskom partijom Ljuljzima Baše održala je sastanak na kome je potvrdila svoj stav o bojkotovanju izbora.

(Tanjug)

Napišite komentar