U trendu

Albanska policija uhapsila Morinu, Beriša osudio hapšenje

DRAČ – Albanska policija uhapsila je u Draču Ismaila Morinu, koji je postao poznat kao čovek koji je upravljao dronom sa zastavom tzv. „Velike Albanije“, što je pokrenulo talas nasilja na fudbalskom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u oktobru 2014. godine, prenosi Koha.

Morina će u zatvoru provesti više od pet meseci zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije. On je uhapšen prilikom provere dokumenata, nakon čega je ustanovljeno da se nalazi na poternici. Morina je ranije osuđen na zatvorsku kaznu od pet meseci i 12 dana zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i municije, saopštila je albanska policija.

Hapšenje je usledilo pošto je sud u Draču ukinuo odluku suda u Tirani kojom je kazna zatvora zamenjena uslovnom kaznom.

Albanski mediji ovo hapšenje povezuju sa večerašnjim finalom Lige konferencija, koje su igra u Tirani, objašnjavajući da policija „često zatvara osobe koje su osuđivane zbog krivičnih dela počinjenih na sportskim događajima da ne bi slično delo ponovili“.

Bivši premijer i predsednik Albanije Salji Beriša osudio je hapšenje Morine.

Albanska policija je 2015. godine, dan pred utakmicu Albanije i Srbije u Elbasanu, uhapsila Morinu u centru Tirane zbog posedovanja nelegalnog oružja. Međutim, albanski vrhovni sud ga je pustio iz zatvora posle tri meseca i odredio mu kućni pritvor.

Morina je ponovo uhapšen tri godina kasnije u Dubrovniku na osnovu srpske poternice, ali je izručen Italiji.

Njegov advokat je tada rekao da je prebacivanje u italijanski zatvor bila jedina opcija koju je mogao da izdejstvuje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.