U trendu

Albanski funkcioneri: Stvorili smo nezavisnu Crnu Goru, sad ćemo isticati naše zastave!

Ministar za ljudska i manjinska prava i predsednik Demokratske unije Albanaca, Mehmed Zenka zauzeo je stav Albanskog foruma, koji je pre dva dana zapretio da će se albanska zastava vijoriti Crnom Gorom i da Albance zbog toga niko neće smeti da kažnjava.

On je zatim naglasio kako je njegov narod ,,bio za nezavisnu Crnu Goru“ i da, stoga, Albanci sada ,,imaju pravo da ističu svoje simbole“.

„Albanci su se deklarisali za državu Crnu Goru i ne znam šta bi trebalo još da urade, kazao je on za ,,Antenu M““ i dodao da ne vidi ništa sporno u slavlju na Cijevni.

Na isto pitanje, potpredsednik Skupštine i lider Force Genci Nimanbegu je ponovio sličan stav koji je izneo u javnost pre dva dana objasnivši da je na slavlju korišćena zastava albanskog naroda i da će oni nastaviti da ističu samo nju, prensoi portal In4s.

„To je naša albanska zastava i mi imamo pravo da je upotrebljavamo. Imamo pravo da izražavamo našu etničku pripadnost. To što Zakon o javnom redu i miru to zabranjuje, to je druga stvar“ poručio je on.

On je, povodom najave moguće prijave od strane ministarstva kulture Crne Gore, koje je bilo prinuđeno da reaguje nakon pisanja medija, kazao da će to videti kao ,,iniciranje svađe sa Albancima“.

„Mi imamo naš nacionalni simbol i po Ustavu imamo pravo na slobodnu upotrebu, a sve drugo po mom mišljenju je samo iniciranje svađa sa našim narodom“, rekao je on i dodao da će Albanci zajedno odličiti o ,,adekvatnom odgovoru Vladi Crne Gore“.

Podsećamo, Albanski forum zapretio je pre dva dana da će, na nivou svih nacionalnih partija, razmotriti dalje učešće u vladi koja, kako saopštavaju, ima ,,neprihvatljiv stav prema kulturnim aktivnostima Albanaca“ time što im je sugerisano iz Ministarstva kulture da, zajedno sa albanskom, ističu i državnu crnogorsku.

Albanci, uvređeni zbog stava Ministarstva, kazali su da će se albanske zastave vijoriti po Crnoj Gori i zapretili da neće dozvoliti da ih bilo ko zbog toga kažnjava.

To je, naveli su oni, njihova zastava, a ne crnogorska i potom su prekorili Vladu opomenuvši ih da su Albanci u značajnoj meri zaslužni za nezavisnost i evro-atlanski proces Crne Gore.

Iz Albanskog foruma apostrofirali su da najavljena prijava njima ,,ne znači ništa“, a potom poručili da se Crnom Gorom vijori i da će se ,,neizostavno vijoriti zastava Albanije“.

(Sputnjik)

7 komentara
 1. Anonimni

  E tako je to, svaki račun stigne na naplatu, lako je za Milovu pascad a šta će jadan narod.

 2. Anonimni

  Sve same ciste lazi i propagande, i ovaj u komentaru koji se izjasnjava Albanac u Crnoj Gori nije garant Albanac nego je Srbin po nacionalnosti, cilj mu je da zapali vatru u Crnoj Gori i da se napravi nemir u Crnoj Gori na radost onih u Srbiji koji ne vole nezavisnu Crnu Goru, molim krstaricu da prestane sa propagandama, jer slucajno ako se albanska zastava vijori u Crnoj Gori onda je garant da se vijori u Presevu, Bujanovcu i Medvedji na jugu Srbije.

 3. Anonimni

  . Albanci su se deklarisali za državu Crnu Goru. naša je albanska zastava mi imamo pravo da je upotrebljavamo. Imamo pravo da izražavamo našu etničku pripadnost. To što Zakon o javnom redu i miru to zabranjuje, to je druga stvar“.najavljena prijava njima ,,ne znači ništa“, a potom poručili da se Crnom Gorom vijori i da će se ,,neizostavno vijoriti zastava Albanije“.

 4. Anonimni

  Gledajte svoje prljavo dvoriste.

 5. Anonimni

  Kada bi to stvarno bila istina najvise bi se srbijunci radovali.

 6. Anonimni

  Ko sa Djavolom tilve sadi same mu se obijaju o glavu. Zeleli ste dobili ste a sada vidite sta cete „junaci“ „najbolje“ Vam tek sledi. Bolji su Vam tudjini nego svoji i eto Vam ih,imate da ih pazite i mazite da Vam nebi zlo (na koje su uvek spremni) napravili. Bitno je da ste protiv istorijskih cinjenica i protiv svega sto nosi oznaku SRPSKO.

 7. Anonimni

  Bitno da se pisu krivicne prijave za pevanje „Hej Sloveni“…

Napišite komentar