U trendu

Ambasada Kine potvrdila da je uputila notu, ne priznaje Smita

SARAJEVO – Ambasada Kine u BiH zvanično je potvrdila da je uputila diplomatsku notu u kojoj se navodi da vlasti ove zemlje ne prihvataju legitimitet Kristijana Šmita kao novog visokog predstavnika u BiH.

Ambasada Kine u BiH je u noti iznela stav da s obzirom da nije usvojen nacrt Rezolucije o imenovanju visokog predstavnika koji su predložile Kina i Rusija na Savetu bezbednosti UN, kineska strana smatra da imenovanje novog visokog predstavnika nije legitimno, navodi se u odgovoru ambasade Kine u BiH na pitanje Srne o diplomatskoj noti, prenosi RTRS.

Diplomatsku notu potpisao je ambasador Kine u BiH Đi Ping, preneo je ranije „Dnevni avaz“, pozivajući se na Ministarstvo inostranih poslova u Savetu ministara.

Nota ambasade Kine upućena je na adrese Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara.

Ranije je i ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov rekao da Moskva ne priznaje legalnost i legitimitet Šmitovog izbora i poručio da ne namerava da sarađuje sa njim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.