U trendu

Ambasador Srbije na razgovoru: Šta Podgorica očekuje od Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore ambasadoru Srbije Zoranu Bingulcu, koji je u četvrtak hitno pozvan na razgovor zbog kontinuirano neprimerenih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika na račun crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, predočeno je da od Beograda očekuju korektno ponašanje kao što su se oni poneli kada su suspendovali savetnicu u Ankari Mirnu Nikčević, piše današnju Blic.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da su sa Bingulcem u tamošnjem ministarstvu razgovarali državni sekretar u tom ministarstvu Zoran Janković i generalni direktor za bilateralu Ivan Leković.

“ Bingulcu je rečeno da je pozvan povodom izjava Popovića. Obrazložili su i da su oni reagovali korektno i suspendovali savetnicu svoje ambasade u Ankari Mirnu Nikčević zbog neprimerene izjave koju je na Fejsbuku objavila povodom održavanja sabora SPC u Podgorici i da takvo, korektno, ponašanje očekuju od Beograda“, rekao je izvor Blica.

Bingulac je, prema istom izvoru, ukazao na svakodnene uvrede upućene srpskom rukovodstvu, narodu i SPC koje dolaze iz Crne Gore, te istakao da to mora da se zaustavi.

Bingulac je, kako je saopšteno, pozvan na razgovor „zbog kontinuiranih, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića da je Đukanović najveći kriminalac u Evropi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.