U trendu

Američka ambasadorka u BiH: Odluku o referendumu ukinuti, a ne suspendovati

Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak izjavila je danas da je odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH potrebno potpuno ukinuti, a ne suspendovati u Narodnoj skupštini RS, jer bi se sprečilo da ovo pitanje ponovo bude aktivno u budućnosti.

„Mi smo od samog početka bili vrlo jasni što se tiče referenduma. Suspenzija referenduma ostavlja mogućnost da on ponovno bude predmet rasprave i provodjenja nekada u budućnosti“, rekla je Kormak za Radio RS.

Komentarišući činjenicu da se ne sastaje s predsednikom RS Miloradom Dodikom, ona je istakla da nema problem sa RS, srpskim narodom ili institucijama, već sa političarima koji ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH.

Američka ambasadorka je još kazala da se političari moraju okrenuti životnim temama, čemu bi doprinelo sprovodjenje Reformske agende, koju su ranije podržale sve političke partije u BiH.

Prema njenim rečima, jedna od odluka koja bi mogla pozitivno da utiče na živote gradjana u BiH je i ona o izmenama Zakona o akcizama.

Posebna sednica Narodne skupštine RS na kojoj će se glasati o suspendovanju odluke o referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH biće održana 6. novembra, odlučio je danas Kolegijum Narodne skupštine RS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar