U trendu

Amfilohije: Satanske sile spremaju otimanje crkvene imovine

Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da nije bilo Rusije ne bi bilo ni Crne Gore kao i da „satanske sile“ spremaju otimanje crkvene imovine u Crnoj Gori.

„Uloga ruskog carstva u stvaranju Crne Gore bila je ogromna u svakom pogledu. Tu nije reč samo o materijalnoj pomoći već i političkom pokroviteljstvu. Da nije bilo Rusije ne bi bilo Crne Gore Petrovića i Crne Gore uopšte“, izjavio je Amfilohije.

On je u intervjuu za Raša bijond (Russia Beyond) kazao da je zato bezumna politika sankcija Rusiji od strane crnogorskih vlasti u prvom redu izdajnička prema Crnoj Gori.

On je dodao da „naš narod Rusiju naziva majkom“, objavljeno je na sajtu mitropolija.me.
„Ona je bila i ostala jedna od najznačajnijih pravoslavnih zemalja. Nakon pada Istočnoromejskog carstva (Vizantije) Rusija je spasila pravoslavni istok. Rusija je posle ubistva cara Nikolaja i njegove porodice prošla kroz strašno sovjetsko raspeće, ali je ipak uspela da sačuva svoju dušu i svoju pravoslavnu crkvu“, kazao je on.

Kako je dodao, „satanske sile su krenule na pravoslavnu crkvu, jedinu instituciju koju nisu uspeli da razore ni Hitler, ni Musolini, ni boljševici, ni titoisti“. „Sa jedne strane raspiruju raskol u Ukrajini, a u Crnoj Gori spremaju otimanje crkvene imovine“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)