U trendu

Atlas Grupa:Nastavljen politički progon Duška Kneževića

PODGORICA – Atlas Grupa najavila je da će povećati odštetni zahtev Crnoj Gori na 700 miliiona dolara, nakon što je Viši sud u Podgorici odbio žalbe na odluku o privremenoj blokadi imovine biznismena Duška Kneževića.

Iz Atlas Grupe tvrde da je u pitanju „pravno nasilje i politički progon Kneževića“, koji je počeo nezakonitim otimanjem njegove imovine, a nastavljen i završen odbijanjem žalbe poslednjeg dana prošle godine.

“Ova odluka je nastavak pravnog terora nastalog kao rezultat sprege odlazećeg režima i nekih sudija Višeg suda u Podgorici”, navode iz Atlas grupe, preneo je portal RTCG.

Iz Atlas Grupe su uvereni da će takva odlka biti ukinuta ili odlukama Ustavnog suda Crne Gore, zbog povrede prava na pravično suđenje Dušku Kneževiću ili na međunarodnoj arbitraži na kojoj će odbrana povećati odštetni zahtev za 200 miliona evra i iznosiće 700 miliona evra.

Navode i da će protiv svih učesnika postupka u SDT Crne Gore i Višem sudu u Podgorici, podneti krivične prijave zbog, kako ističu, zloupotreba.

Bivša crnogorska vlast je raspisala poternicu za Kneževićem, kojeg su optužili za finansijske malverzacije, a nakon što je on javnosti predočio video i audio dokaze o postojanju korupcije uu SDT-u i Đukanovićevom DPS-u.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.