U trendu

Autobuska stanica u Zenici pod blokadom skoro mesec dana

SARAJEVO – Radnici Zenicatransa već 26 dana u blokadi drže autobusku stanicu u tom gradu, a iz gradske vlasti poručuju da radnici neće dobiti tri miliona KM koje očekuju, prenose mediji u BiH.

Iza vozača „Zenicatransa“ su i dva štrajka glađu, jer nisu uspeli da ostvare svoje zahteve.

Inicijative gradskih odbornika da se pomogne radnicima Zenicatransa preko amandmana kojima bi im se uplatilo tri miliona KM (oko 1,5 milion evra) za plate, sredstva za rad, deo poreznog duga, izmirenje obaveza prema dobavljačima i nove vozne jedinice, nisu naišle na razumevanje u Gradskom veću, prenosi portal Kliks.

Predsednik Sindikata Zenicatrans Huso Sarvan je izjavio da su najave gradonačelnika za deblokadu stanice samo reči.

„Neka nam pošalju dokument zvanične institucije po kojem mi moramo deblokirati stanicu i mi ćemo to odmah uraditi. Nemamo s čim raditi i zbog toga je stanica blokirana, ali svi radnici dolaze na svoja radna mesta“, kaže Sarvan.

Po Odluci Općinskog suda u Zenici, radnici Zenicatransa imaju 15 dana za deblokadu stanice, i oni su odlučili da iskoriste zakonski rok za žalbu.

Dnevna šteta po ovom preduzeću prema posljednjim i zvaničnim informacijama direktora Darmina Terzića iznosi od 1.800 KM do 2.200 KM, a ne kako se prvobitno govorilo o iznosima blizu 20.000 KM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar