U trendu

Banjaluka: Dan policije Republike Srpske

BANJALUKA – Povodom obeležavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, danas je u Banjaluci služen parastos, te položen venac i zapaljene sveće za 252 poginula pripadnika Policijske uprave u ovom gradu u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik PU Banjaluka Miloš Brkić rekao je da je svake godine Dan policije prilika da se setimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su dali živote za odbarnu Republike Srpske, preneo je RTRS.

„Naša je obaveza da trajno čuvamo sećanje na sve poginule pripadnike MUP-a Republike Srpske i da im se na taj nacin zahvalimo što su dali ono najvrednije što su mogli za Republiku Srpsku – poručio je Brkić.

On je svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitao 4.april – Dan policije Republike Srpske, poželevši im mnogo sreće, zdravlja i uspeha na ličnom i profesionalnom planu.

Brkić je jutros položio venac kod spomenika poginulim pripadnicima Centra javne bezbednosti Banjaluka, gde je prethodno služen parastos i upaljene sveće na platou ispred Policijske uprave.

Venac na Centralno spomen-obeležje položiće i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević, a obeležavanju će prisustvovati i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.