U trendu

Bečić: Ko je monstruoznu grupu ugostio u Crnoj Gori?

PODGORICA – Predsednik crnogorske skupštine Aleksa Bečić upitao je ko je „ugostio monstruoznu grupu u Crnoj Gori“, regujući na podnošenje krivičnih prijava protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još dve osobe zbog više ubistava.

„Sa kim su se družili i sretali i ko ih je skinuo sa liste osoba kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru“, pitao je Bečić.

Bečić je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, rekao da je nekadašnji pomoćnik direktora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović krajem januara uveravao ljude na konferenciji za novinare da Crna Gora nema razloga da strahuje od prisustva Veljka Belivuka i Marka Miljkovica na njenoj teritoriji.

Bečić je rekao da ih je Lazović tada uveravao da Belivuk i Miljković nisu neprijatelji Crne Gore, da ih inspektori Sektora kojim je rukovodio drže na oku 24 sata i da će ih sprečiti u svakom pokušaju sprovođenja kriminalnih aktivnosti, prenosi RTCG.

„Danas iz saopštenja SDT-a (Specijalnog državnog tužilaštva) saznajemo da se osnovano sumnja da su oni mesecima pre toga, upravo u sred Crne Gore, realizovali gnusne zlocine, nalik onima koje su, kako čujemo od nadležnih u Srbiji, činili u Ritopeku“, naveo je Bečić, a prenosi CDM.

Iz SDT-a su juče saopštili da je crnogorska policija podnela tom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J.N. i Ž.R. zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju, počinili teško ubistvo i teško ubistvo pomaganjem.

U saopštenju SDP navodi da se sumnja da su osumnjičeni B.V, M.M. i J.N. 14. oktobra prošle godine u Danilovgradu ubili H.D. i S.A, a da im je u tome pomogao osumnjičeni Ž.R.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.