U trendu

Bečić: Na večeri kod Joanikija nisam pričao o politici

PODGORICA – Predsednik Skupštine Crne Gore i Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je da je u sredu prisustvovao večeri kod novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na njegov poziv i istakao da nije pričao o politici, poštujući Ustav o odvojenosti države od crkve.

Bečić je na konferenciji za novinare nakon sednice Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje kazao da vodi računa o odvojenosti države od verskih zajednica, prenosi CDM.

“Veceri sam pristustvovao zato što je to bila želja novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog, uvažio sam domaćina, pa ni jednu, jedinu reč nisam progovorio na toj večeri, a koja se tiče politike“, rekao je Bečić.

On je naglasio da Vlada Crne Gore ima njegovu podršku, uprkos tome što političke partije parlamentarne većine sve češće izražavaju nezadovoljstvo radom vlade.

„Svako bira svoj politički put i odnos, politički put moj je da ova Vlada ima podršku, jer smo je iskreno podržali četvrtog decembra. Iako mi kao najveća parlametntarna partija većine, nemamo ni jednog predstavnika u toj Vladi, ali smo iskreni, otvoreni i partnerski nastrojeni prema Vladi“, rekao je Bečić.

On je dodao da ne može da analizira da li je mitropolit Joanikije uticao na smanjenje tenzija između Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta (DF).

Bečić je kazao da bi partiji na čijem je čelu najviše odgovarali novi izbori.

„Kaže Vam predsednik partije koja je u Herceg Novom sama pobedila, imali smo više glasova u istoriji od Demokratske partije socijalista, partija koja je u Nikšiću napravila najbolji rezulat i prema nekim rezulat javnog mijenja najjača smo partija u Crnoj Gori“, poručio je Bečić.

Na pitanje da li će biti dijaloga između Demokrata i Demokratskog fronta radi prevazilaženja političke krize, Bečić je kazao da svakodnevno razgovaraju.

“Mi svakodnevno u Skupštini Crne Gore se srećemo i naši poslanički klubovi se sastaju, ima mnogo pitanja na dnevnom nivou koja se analiziraju, tako da Demokratska Crna Gora nikada nije bežala i predstavnici Demokratske Crne Gore nikada nisu bežali od bilo kog razgovora od subjekata parlamentarne većine, a ni od opozicije“, rekao je Bečić.

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije svečano je dočekan u Podgorici u Hramu Hristovog Vaskrsenja, gde su ga dočekali i najviši zvaničnici crnogorske države, dok su mediji objavili seriju fotografija i video zapisa sa tog događaja.
Poslanica opozicionog SDP-a u crnogorskom parlamentu Draginja Vuksanović Stanković pozvala je premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i predsednika Skupštine Aleksu Bečića da objasne šta su radili na skupu „pod zastavama tuđe države i na večeri na kojoj se klicalo tuđoj državi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.