U trendu

Bećirović predložio da Predsedništvo BiH razmotri pitanje medjudržavne granice sa Srbijom

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović predložio je da na sledećoj sednici Predsedništva bude razmotreno pitanje granice sa Srbijom.

Bećirović je predložio da Predsedništvo BiH razmotri izveštaj Državne komisije za granicu BiH, u vezi sa državnim razgraničenjem BiH i Srbije, sa predlogom konkretnih zaključaka, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Regulisanje međudržavne granice, odnosno potpisivanje Ugovora o državnoj granici, jedno je od otvorenih bilateralnih pitanja između BiH i Srbije.

„U tom kontekstu, pitanje zaključivanja ugovora o granici između dve suverene države, u skladu s principima mirnog rešavanja sporova prema povelji Ujedinjenih nacija, predstavlja prioritetno pitanje i u interesu je obe države“, naveo je bošnjački član Predsedništva BiH.

Pitanje državne granice između BiH i Srbije bilo je ranije tema razgovora na najvišem političkom nivou, ali nije bilo sastanaka ovlaštenih komisija za granice dve države u njihova poslednja dva mandata.

Bećirović je juče predložio ida Predsedništvo BiH razmotri uspostavljanje državnog regulatora za gas, što su predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović (SNSD) i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odmah odbili.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar