Bećković i Georgiev će ponovo moći u Crnu Goru

Matija Bećković i Vlado Georgiev, kao i pojedini državljani Srbije kojim je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, ponovo će moći da uđu u tu zemlju pošto je novi crnogorski premijer Zdravko Krivokapić najavio ukidanje zabrane ulaska, koju je donela prethodna vlast na čelu sa DPS.

„Pravo slobode kretanja je nešto što je čoveku dato od njegovog nastanka na Zemlji i ne postoji nijedan razlog niti mišljenje koje treba da bude prepreka da čovek bude slobodan i dođe gde hoće”, rekao je Krivokapić novinarima u Briselu, prenosi RTCG.

Poručio je da će „posmatrati sve ono što u ovom trenutku nije poznato“.

„Mi u ovom trenutku ne znamo ni ko je ni kako ni zbog čega doneo takvu odluku, ako takva odluka uopšte postoji. Ja sam čak sklon ka tome da mi univerzalno napravimo princip da nikom ne možemo zabraniti ulazak u Crnu Goru ako taj neko nije terorista niti ne znam ja šta, jer vi znate da je bezbednost iznad svega, ali da li nečije mišljenje može da ugrozi bezbednost, ja to još nisam čuo”, kazao je Krivokapić.

Upitan da li se to odnosi i na bivšeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori, Krivokapić kaže da svako ima pravo na mišljenje, ali ukoliko je neko ambasador onda mora da vodi računa o svom iskazu.

„Ako taj iskaz vređa nezavisnost i suverenitet neke zemlje, naravno da ćete preduzeti odgovarajuće mere bez obzira ko je ambasador“, kazao je Krivokapić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.