Berane: Ubijena mečka, policija privela više osoba

BERANE – Crnogorska policija večeras je privela nekoliko osoba iz sela Donja Ržanica kod Berana, za koje se osnovano sumnja da su ranije danas usmrtili medveda.

„Prema našim operativnim saznanjima, te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafinska rukavica, oružje i drugi eventualni dokazi i materijali“, naveli su iz policije.

Kako prenosi lolakni radio, pišu “Vijesti”, vest da je mečka koja je danas sa mladuncima „posetila“ urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena, uznemirila je javnost u Beranama.

„Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspeo sam da pronađem mečku, nažalost, bila je ubijena. Ovo je delo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je mogao da ovo učini“, rekao je za taj radio jedan od lovaca Mladen Premović.

Premović je izrekao ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja, koje je kako on smatra, bilo u obavezi da bezbedno vrati mečku i mečiće u svoje prirodno stanište i zaštiti ih.

Radio Berane je preneo da je mečka pronađena u mestu Jela-Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.