U trendu

Bez pritvora za Krstoviće, osumnjičene za šverc tone kokaina

PODGORICA – Sudija za istrage odbio je predlog više državne tužiteljke Crne Gore Tanje Božović da se Budimiru Krstoviću i njegovoj ćerki Marini, osumnjičenim za učešće u švercu 1.400 kilograma kokaina, odredi pritvor do 30 dana.

On im je nakon saslušanja, kako saznaje Televizija Vijesti, izrekao mere zabrana napuštanja mesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Osumnjičeni Krstovići su saslušani sinoć pred sudijom za istragu, gde su ponovili da nemaju nikakve veze sa pronađenim kokainom.

Televizija Vijesti saznaje da je osumnjičena Marina Krstović ispitivana na poligrafu i da ga je prošla.

Prema informacijama tog medija, njen otac nije ni poligrafski testiran.

Na ovakvu odluku sudije za istragu tužilaštvo ima pravo žalbe, pa će konačna odluka o tome da li će se Krstovići u daljem postupku braniti sa slobode ili ne biti poznata najverovatnije u ponedeljak.

Marina Krstović uhapšena je 26. avgusta, a njen otac Budimir dan kasnije zbog sumnje da su učestvovali u švercu 1.400 kilograma kokaina zaplijenjenog u zetskom selu Mojanovići.

U akciji koja je rezultirala istorijskom zapljenom kokaina učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), barskog i podgoričkog Centra bezbednosti, Uprave prihoda i carina i Više tužilaštvo u Podgorici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.