U trendu

Bivša hrvatska voditeljka: „Mrziteljima iz Srbije šaljem jednu poruku…“ (foto)

Bivša hrvatska voditelka i pevačica Vlatka Pokos u nekoliko navrata je u svojim objavama na društvenim mrežama pominjala Nikolu Teslu, i očekivano u komentarima počeli su da se javljaju Hrvati i Srbi koji tvrde da je jedne ili druge nacionalnosti.

Upravo njima je Vlatka odlučila da pošalje jasnu poruku.

View this post on Instagram

#tesla #croatia #smiljan #lika #genius #love #understanding #universe Volimo Nikolu Teslu, njegov zivot i poruke i nitko nam nece zabraniti da ga volimo i slavimo. Beskrajno sam ponosna sto je rodjen u nasoj prelijepoj domovini, u nasoj prelijepoj Lici, u Smiljanu. Mrziteljima iz Srbije saljem jednu njegovu prekrasnu misao i poruku. Srecom cinjenice su cinjenice i Srbi (oni koji mrze, ne svi) to nikada nece promijeniti. Toliko mrznje, neznanja i jada sam dozivjela otkako sam se usudila pisati o Tesli. On nikome ne pripada, pripada svemiru i svim dobrim ljudima. Godinama sam bila aktivna u udruzi Nikola Tesla u Zagrebu i upoznala divne ljude i prijatelje iz Srbije koji su ga slavili zajedno s Hrvatima. Treba reci, obrazovane ljude, znanstvenike.

A post shared by Vlatka Pokos Toronto Canada (@vlatkapokos) on

„Volimo Nikolu Teslu, njegov život i poruke i niko nam neće zabraniti da ga volimo i slavimo. Beskrajno sam ponosna što je rođen u našoj prelepoj domovini, u našoj prelepoj Lici, u Smiljanu. Mrziteljima iz Srbije šaljem jednu njegovu prekrasnu misao i poruku.

Srećom činjenice su činjenice i Srbi (oni koji mrze, ne svi) to nikada neće promeniti. Toliko mržnje, neznanja i jada sam doživela otkako sam se usudila pisati o Tesli. On nikome ne pripada, pripada svemiru i svim dobrim ljudima“, napisala je Vlatka u opisu Tesline slike.

Misao koju je podelila glasi: „Mir može doći samo kao prirodna posledica univerzalnog prosvetljenja“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.