Bivši ministar RS osuđen zbog obljube devojčice

BANJALUKA – Nekadašnji ministar prosvete RS i profesor Univerziteta u Banjaluci Nenad Suzić (71) osuđen je pred Okružnim sudom u Banjaluci na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četrnaestogodišnje devojčice.

Okružni sud danas je objavio prvostepenu presudu kojom je „optuženi N.S. proglašen krivim zbog krivičnog dela obljuba sa detetom mlađim od 15 godina“ iz Krivičnog zakonika RS.

Osim devetogodišnje zatvorske kazne, Suziću je izrečena i mera bezbednosti zabrane potpunog vršenja poziva, delatnosti ili dužnosti profesora pri čijem obavljanju se ostvaruje neposredan kontakt sa decom, prenosi RTRS pisanje Srne.

Iz Okružnog suda je saopšteno da je optuženom izrečena mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa određenim licima i to zabrana približavanja oštećenom licu na udaljenost bližu od 50 metara i zabrana komunikacije sa tim licem u trajanju od dve godine računajući od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Presudom je Suziću u izrečenu kaznu zatvora uračunato vreme sprovedeno u pritvoru od 5. juna do 5. decembra 2019. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.