U trendu

Bivši ministri Ciprasove vlade na sudu ?

?

ATINA, 21. januara (Tanjug) – BivÅ¡i ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Kocijas izjavio je danas da će tuÅŸiti svog bivÅ¡eg kolegu iz kabineta Ciprasove vlade, bivÅ¡eg ministra odbrane Panosa Kamenosa zbog toga Å¡to ga je optuÅŸio za korupciju, prenosi dnevni list Katimerini.

„TuÅŸilac će se baviti tim gospodinom“, rekao je Kocijas za News 24/7.

Kocijas je naveo da je Kamenos najpe podrşao vladu bivšeg konzervativnog premijera Kostasa Karamanlisa, a zatim aktuelnu vladu na čelu sa Ciprasom, te da je i da je jednom prilikom i samog Kocijasa pohvalio kao najboljeg ministra spoljnih poslova Grčke.

Kocijas je, inače, odbacio optuÅŸbe Kamenosa za nedozvoljenu saradnju sa američko-mađarskim finansijerom Dzordzom SoroÅ¡em, nazivajući Kamenosa „klevetnikom“ i „laÅŸovom“.

U oktobru prošle godine Nikos Kocijas je podneo ostavku na mestu ministra spoljnih poslova. Prvobitno mediji su naveli da je reč o ostavci zbog neslaganja u koalicionoj vladi u vezi sa Prespanskim sporazumom, pre svega na liniji Kocijasa-Kamenosa, da bi se potom pisalo da je Kocijas podneo ostavku zbog nereagovanja Ciprasa na optuşbe koje je izneo Kamenos na račun Kocijasa, a u vezi sa zloupotrebom drşavnih fondova.

Kamenos je početkom ove godine podneo ostavku na mestu ministra odbrane zbog neslaganja sa premijerom oko Sporazuma iz Prespe. Kamenos je nakon ostavke rekao da nisu postojala druga neslaganja u grčkoj vladi, osim kada je reč o Sporazumu sa Makedonijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.