U trendu

BL: Unapređenje saradnje sa Rusijom jedan od prioriteta

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je jedan od prioriteta Srpske unapređenje saradnje sa Ruskom Federacijom u svim oblastima, a u ovom trenutku prvenstveno u oblasti zdravstva.

Nakon sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom, Cvijanović je navela da je među značajnim pitanjima i ekonomska saradnja, a paralelno s tim gradnja političkog razumevanja, koje je, kakko je ocenila, bilo dobro u prethodnom periodu.

„Vidimo Rusiju kao snažan faktor koji, ono što radi i globalno i regionalno, može da služi svima nama na korist. Ono što posebno podržavamo jeste privrženost Dejtonskom mirovnom sporazumu, ali i realnost koju Rusija ima kada je u pitanju celi ovaj naš prostor i za mnoge komplikovana BiH“, rekla je Cvijanović novinarima, prenela je Srna.

Rusija, istakla je, razume kakvi su odnosi ovde i kakvi su neiskorišćeni potencijali upravo zbog toga što postoji uporno politička vizura ili prizma kroz koju se posmatra ovaj prostor.

Kazala je da je ruskog ambasadora, kojem je ovo bila nastupna poseta, informisala o svemu što je važno za Republiku Srpsku, o razvojnim projektima, ali i političkim stavovima institucija Srpske.

“ Mislim da se tu odlično razumemo. Rusija će stajati na odbrani onoga što su realni odnosi, što jeste dogovor naroda, što me takođe raduje“, rekla je Cvijanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.