U trendu

Bojko Borisov otišao na saslušanje u policiju

SOFIJA – Bivši premijer Bojko Borisov i lider stranke Gerb danas je otišao na saslušanje u glavnu upravu nacionalne policije nakon što je novinarima ranije ove nedelje rekao da je pozvan jer je navodno pretio jednom bugarskom biznismenu.

Pristalice njegove stranke i članovi koji su se okupili ispred sedišta policije, nosili su transparente, a među pristalicama bili su i predsednik Saveza mešovitih borilačkih veština Stanislav Nedkov i bivši ministar unutrašnjih poslova i kandidat za poslanika Gerba Mladen Marinov, prenosi bugarska agencija Bta.

Kako se navodi, kada je lider Gerb-a stigao, grupa je počela da skandira uyvikujući njegovo ime i „Čekamo vas“.

Nepunih sat vremena kasnije, Borisov se pojavio i rekao medijima da je pozvan i saslušan o stvarima koje su se dogodile u periodu od 2009. do 2012. godine, a da se sve svodilo na to da je „neko nešto cuo, neko nešto rekao“.

Njegov advokat Menko Menkov je samo dodao da su to bile „izmišljotine unazad 13 godina“ i da nije bilo dokaza protiv bivšeg premijera.

Pre toga, prelazni ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov izjavio je da će Borisov biti ispitan u vezi sa pritiskom na svedoka.

Prema rečima Raškova, svedok je rekao da je nakon pretnje od Borisova bio prinuđen da se ponovo pojavi pred sudijom i kaže da nije podržao svoje ranije svedočenje.

Na kraju se ispostavilo da se istraga zbog koje je Borisov pozvan danas odnosila na snimak razgovora u kući Borisova u mestu Bankia, blizu Sofije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.