U trendu

Bolnica na Cetinju prazni krevete za slucaj nereda u nedelju

PODGORICA – Dva dana uoči ustoličenja izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, podgorička Pobjeda pišse da je direktor cetinjske bolnice Vladimir Pavićević naložio da do nedelje, 5. septembra, na kućno lečenje budu otpušteni bolesnici kod kojih je to moguće, da bi se oslobodilo što više krevete za slučaj da toga dana dođe do nereda.

Pobjeda je tu informaciju objavila pod nadnaslovom: „Odluke koje plaše“ i, uz tvrdnju, da je Pavićević takvu odluku doneo posle sastanka sa predstavnikom Uprave policije u sredu.

Iz Uprave policije listu je rečeno da tako nešto nije zahtevano od Pavićevića, već da je organizovan sastanak na kojem je on samo obavešten da će u nedelju na Cetinju biti organizovan neprijavljeni skup sa visokim rizikom i da bolnica organizuje rad u skladu s takvom informacijom.

Pavićević je, između ostalog, Pobjedi rekao da će u nedelju imati i pojačana dežurstva.

„Odluku sam doneo iz razloga bezbednosti pacijenata i bolničkog osoblja i da kapaciteti bolnice budu spremni za eventualni prijem pacijenata ako bi došlo do nečega. Imaćemo i pojačanu pripravnost osoblja čitavog dana“, rekao je Pavićević.

„Crkva Srbije“, kako ovaj podgorički dnevnik naziva Mitropoliju crnogorsko primorsku SPC (SPC) naumila je, kažu, da 5. septembra na Cetinju, u Cetinjskom manastiru, hirotoniše svog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija Mićovića „ne obazirući se na žestok otpor Cetinjana i ogromnog dela crnogorske javnosti tom činu koji doživljavaju direktnim atakom na suverenost Crne Gore i ponižavanjem naše zemlje“.

„Crnogorska vlast, koju je i konstituisala Crkva Srbije, odbija da zabrani ovaj događaj i izađe u susret zahtevu Cetinjana i ogromnog dela građana naše zemlje da ustoličenje obave u svom hramu – Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici“, piše list.

Pritom Pobjeda zanemaruje činjenicu da je najavljeni skup protivnika ustoličenja mitropolita neprijavljen, a da je Mitropolija crnogorsko primorska sam čin svela na najmanju moguću meru, samo uz sveštenstvo SPC i predstavnika sestrinskih pravoslavnih i drugih crkava iz zemlje i okruženja.

Podseća, međutim, da je podršku neprijavljenom skupu na Cetinju dao predsednik Milo Đukanović.

Đukanović je u subotu najavio da će lično prisustvovati tom protestnom skupu, ako u međuvremenu ceremonija ustoličenja ne bude izmeštena sa Cetinja.

Ta Đukanovićeva najava je u delu aktuelne vlasti protumačena da je on inspirator svih podela i dizanja tenzija poslednjih sedmica u Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.