U trendu

Bosanski doktor Mengele: Oteo devojku, uspavao je i uradio abortus pa je ostavio da umre

Priča iz 1997. godine, kad se dogodila, šokirala je monstruoznošću sve one koji su je čuli. Posebno zbog toga što je zločin počinio lekar koji je bio poznat u Loparama.

Reč je o Dragomiru Keroviću, bivšem direktoru Doma zdravlja u Loparama. Zločin se dogodio u septembru 1997. godine. Kerović je u to vreme bio i poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. On je oteo trudnu ženu s kojom je bio u vanbračnoj vezi, nasilno je uspavao i uradio joj abortus, a potom je ostavio u nedođiji da umre, prenosi Avaz.

Kako se u blizini nalazila kasarna, d  evojku, koja je tada imala 27 godina, pronašli su vojnici i spasili joj život. Tu bi se cela priča i završila da nije bilo pritiska ženskih nevladinih i međunarodnih organizacija. Proces Keroviću trajao je godinama. “Bosanski doktor Mengele“, kako su ga tada mediji prozvali, osuđen je tek 2004. godine na četiri i po godine zatvora.

Tokom suđenja, otkriveno je da je Kerović, koji je imao suprugu i decu, tražio prvo od devojke da abortira, što je ona odbila, nakon čega joj se život pretvorio u pakao. U septembru 1997., Kerović je smislio pakleni plan. Sa trojicom pomagača, obučenih u policijske uniforme, oteo je devojku i odvezao je u Dom zdravlja u Loparama. Devojka, koja je tada bila u sedmom mesecu trudnoće, oteta je iz kuće u Bijeljini, gde je živela s roditeljima.

Kad su stigli u Lopare, pod okriljem noći ušli su u Dom zdravlja. Tamo je Kerović, koji, inače, po struci nije ginekolog, devojku nasilno uspavao i faktički ubio dete koje je uskoro trebalo da se rodi. Devojku su posle toga iz automobila izbacili na jednoj livadi u selu Ljeljenča nadomak Bijeljine.

Svoje pomagače nagradio je sa 500 nemačkih maraka, što su to oni kasnije pred sudom i priznali.

Odležao je robiju, a potom se bez problema vratio u profesiju i politiku. Međutim, nastavio je da puni stupce rubrike crne hronike. Izazvao je dve saobraćajne nesreće, u kojima je jedan čovek poginuo, a jedan ostao invalid.

Zatim je 2015. oborio pešaka na pešačkom prelazu u Loparama i to pokušao da prikrije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.