Božović zabrinut prekidom Odbora za izborne zakone

PODGORICA – Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović izrazio je zabrinutos zbog prekida rada Odbora za reformu izbornog zakonodavstva crnogorskog parlamenta.

Božović je na sastanku sa rezidentnim ambasadorima u Crnoj Gori, šefom Delegacije Evropske unije i predstavnicima međunarodnih organizacija, koji je organizovao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, rekao da Srbija snažno ohrabruje svaki dijalog o važnim društvenim pitanjima, a naročito o izbornom procesu, jer i sama tome pridaje veliki značaj.
„Smatram izbore kao srce demokratije. Svi smo dužni da u tom procesu budemo istinski javni servis građana kako država iz kojih dolazimo tako i građana Crne Gore kao zemlje prijema da bi se obezbedio najregularniji mogući izborni proces“, naveo je Božović u izjavi dostavljenoj podgoričkim „Vijestima“ posle sastanka.

On je rekao da je, kao i ambasadori EU i OEBS-a, izrazio zabrinutost prekidom rada parlamentarnog Odbora za reformu izbornog zakonodavstva i žaljenje što on nije završio započeti rad i postizanje opšteg političkog koncenzusa oko izbornog procesa.

„Imao sam i neka konkretna pitanja na koja mi je ljubazno odgovoreno od stručnog tima MUP. Sastanak ocenjujem jako korisnim i konstruktivnim“, rekao je Božović.

Ministar Nuhodžić je na sastanku rekao da je crnogorski birački spisak kvalitetna, ažurna i tačna baza podataka po najvišim međunarodnim standardima, navode „Vijesti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.