U trendu

Brat Svetozara Marovića nagodio se s Tužilaštvom

Bivši potpredsednik Opštine Budva Dragan Marović dogovorio se s crnogorskim tužilaštvom da prizna krivicu za zloupotrebe u poslovima s nekretninama i izgradnjom u Budvi, a da u zatvoru provede ukupno godinu i pet meseci.

Brat visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića potpisao je u sredu sa Specijalnim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice za tri afere u Budvi i pošto mu u petak istekne pritvor trebalo bi da bude pušten na slobodu, piše podgoricki dnevni list „Pobjeda“.

Marović je osumnjičen za zloupotrebe pri izgradnji stambeno-poslovne zgrade u centru Budve, koncertnog platoa u zaledju plaže Jaz i izgradnji gradskog bulevara, kojima je budžet oštećen za više miliona evra.

Marović je u pritvoru od 13. avgusta prošle godine. Prethodno je proveo nekoliko godina u zatvoru zbog zloupotrebe u aferi „Zavala“  –  izgradnje postrojenja za preradu morske vode na brdu na izlazu iz Budve. U tom poslu je Budva oštećena za više od 800.000 evra.

Zbog zloupotreba koje su oštetile budvanski budžet za višemilionski iznos, u zatvoru je i visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović koji pregovara s tužiaštvom o priznanju krivice.

Svetozarov sin Miloš nagodio se ranije sa Tužilaštvom i moraće da vrati budžetu 380.000 evra i da provede u zatvoru godinu dana.

Pored uže familije Marović, pod istragom Tužilaštva je i strina visokog funkcionera DPS-a Mirjana Marović, nekadašnja šefica lokalnog katastra.

Afere potresaju godinama Budvu, a većina aktera u koje su umešana i dvojica bivših gradonačelnika i biznismeni, nagodila sa Tužilaštvom.

Budva je oštećena za višemilionski iznos, a u jednom trenutku dug opštine je iznosio 70 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar