U trendu

Broj mrtvih u sudaru vozova u Grčkoj porastao na 57

Broj stradalih u direktnom sudaru dva voza u Grčkoj porastao je na 57, saopštila je večeras policija novi bilans, navodeći takođe da se najmanje 56 ljudi vodi kao nestalo.

„Broj mrtvih je 57“, rekla je večeras portparolka policije Konstantija Dimoglidu i dodala da je moguće i da je neko bio u vozu da njegovi bližnji nisu prijavili da je nestao.

Putnički voz Atina-Solun s više od 350 putnika sudario s teretnim vozom u centralnoj Grčkoj u utorak u ponoć jer su punom brzino išli istim kolosekom.

Grčko udruženje železničara obustavilo je danas železničke i metro usluge u Atini štrajkujući zbog dugogodišnjeg finansijskog zanemarivanja železnice što smatraju uzrokom sudara vozova u ponedeljak.

Oko 700 ljudi, prema policiji, okupilo se večeras ispred sedišta grčke železničke kompanije Helenik Trejnu u Atini da protestuje zbog propusta koji su doveli do smrtonosne železničke nesreće u utorak uveče.
Demonstranti su održali minut ćutanja kao sećanje na poginule, među kojima je bilo mnogo mladih.

U potrazi za ostacima tela poginulh, spasioci danas mašinama seku olupine tri prednja vagona putničkog voza, zgužvanih od siline direktnog udara i izgorelih do neprepoznatljivosti.

Istraga je tek počela, a ministar saobraćaja Kostas Karamanlis podneo je u sredu ostavku zbog moralne odgovornosti za nesreću za koju je krivicu priznao nedavno postavljeni, neiskusni šef železničke stanice Larisa u centralnoj Grčkoj koji je greškom vozove usmerio na isti kolosek dvokolosečne pruge. On je uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata i nanošenje teških telesnih povreda iz nehata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar