U trendu

Čakaj nastavlja „čistku“ u albanskoj diplomatiji

TIRANA – Ministar spoljnih poslova Albanije, Gent Čakaj, najavio je nastavak velike „čistke“ u diplomatskim predstavništvima te zemlje, povlačenjem više od 50 albanskih diplomata i rekonstrukcijom 80 odsto konsulata.

Kakoje preneo portal a1on, Čakaj je rekao da su „ove promene neophodne zbog prisustva korektnosti i profesionalnog ponašanja u diplomatskoj službi“.

„Albanija ne zaslužuje ništa manje od profesionalizma u radu i kvalitetne diplomatske službe. Na osnovu ovog načela, saopštavam da će 80 odsto od ukupnog broja konzulata Albanije u svetu biti rekonstruisano. Ovo mora da se uradi jer veliki broj zahteva albanskih građana više ne mogu da se suočavaju sa ljudima koji ne žele da rade, niti njihovom inercijom dnevne rutine ili visokog nivoa institucionalne arogancije“, istakao je Čakaj.

On je naglasio da će na sledečoj sednici vlade Albanije više od 50 odsto diplomatskih pasoša biti poništeno, dok je njegovo ministarstvo donelo odluku o zatvaranju više od 20 počasnih konzulata Albanije u svetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.