U trendu

CG: Protest kod Bogetića, blokiran put Nikšić-Podgorica

PODGORICA – Grupa građana, pristalica predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, i danas je u podne blokirala magistralni put Podgorica – Nikšić, kod mesta Bogetići.

Kako su građani rekli, blokada će trajati do 16.00, a prolaz će biti omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima s decom i bolesnim osobama, preneli su podgorički mediji

„Inicijalni odbor slobodnih građana“ ranije je najavio radikalizaciju protesta ukoliko vlada ne ispuni njihove zahteve.

U nepotpisanom dopisu „inicijativnog odbora slobodnih gradana Crne Gore“ ranije su naveli da se blokade sprovode „zbog perfidnih namera vlade Crne Gore, kojima kroz izmene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak“.

Okupljeni traže i da se premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojima je navodno pretio.

Oni su dodali da ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune do 12. aprila, da će građanski protest biti radikalizovan.

„Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate naše zahteve i urade isto u svojim gradovima. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izadu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici. Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati“, navodi se u nepotpisanom dopisu.

Građani protestuju već treci dan zaredom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.