U trendu

CG Savet: Napad na mladića J. V. nije na nacionalnoj osnovi

PODGORICA – Napad grupe neidentifikovanih osoba na mladića J. V. iz Danilovgrada, u ponedeljak u Podgorici, nije bio na nacionalnoj osnovi, utvrdio je crnogorski Savet za građansku kontrolu rada policije i konstatuje da, kako kažu, bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država ne doprinosi rešavanju ovog slučaja.

U saopštenju objavljenom na portalu RTCG se navodi da će pravni epilog ovog slučaja biti rešen u okviru prekršajnog postupka.

Napad na J.V. se dogodio u ponedeljak uveče u Podgorici nakog svečanog dočeka crnogorskih vaterpolista na centralnom gradskom trgu.

Snimak ovog napada objavljen je na društvenim mrežama i informativim portalima, a mediji su preneli da je napadnut pripadnik srpske zajednice u Crnoj Gori zbog toga jer je pokazao “tri prsta”.

Da ovaj napad nije bio na nacionalnoj osnovi “neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog građanina i očevidaca”, utvrdio je Savet.

Navodi se i da je razmatrajući ovaj slučaj, Savet utvrdio profesionalno postupanje službenika Centra bezbednosti Podgorica.

Savet je kažu razmotrio ukupnu situaciju u zemlji i ukazao da su svi državni organi dužni da profesionalno obavljaju svoj posao, te da su i mediji odgovorni da doprinose objektivnom sagledavanju stvarnosti i imaju društvenu odgovornost da budu deo rešenja, a ne problema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar