U trendu

CG: Suspendovana načelnica zbog vređanja učesnika sabora u NK

PODGORICA – Načelnica crnogorske Direkcije za azil u Direktoratu za građanska stanja i lične isprave Sandra Bugarin suspendovana je jer je na svom Fejsbuk nalogu vređala učesnike sabora u Nikšiću.

U saopštenju crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da je suspendovana zbog neprimerenih stavova na svom Fejsbuku, prenosi RTCG.

Bugarin je u objavi povodom okupljanja vernika na saboru u Nikšiću u subotu, na Fejsbuku napisala „Nije problem Daka duhovni, ni Amfilohije razjareni, no je muka ovaj narod – ovce koje su pohrlili u Nikšić“.

Nakon toga, ona je objavila i izvinjenje.

Kako se navodi, ministar Mevludin Nuhodžić protiv Bugarin je pokrenuo postupak za utvrđivanje teže povrede službene dužnosti.

„Bugarin od danas ne obavlja poslove načelnice Direkcije za azil i suspendovana je do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka, a Uprava policije će preduzeti aktivnosti iz delokruga svoje nadležnosti“, navodi se u saopštenju.

U MUP-u su kazali da je postupak za utvrđivanje da li postoje elementi teže povrede službene dužnosti pokrenut i protiv Kristine Đukanović, službenice Direktorata za vanredne situacije MUP-a, koja se uključila u diskusiju koju je pokrenula Bugarin i na njene navode napisala da su „razni ljudi otišli sa raznim motivima“, prenosi podgorički portal Vijesti.

Prema rečima Nuhodžića, neprimereni vokabular ne može i ne sme biti način komunikacije predstavnika državnih organa i građana.

„Napominjem da lični stavovi zaposlenih ne predstavljaju i stavove organa – naprotiv, oštro osuđujem svaki oblik širenja netolerancije i netrpeljivosti“, kazao je Nuhodžić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.