U trendu

CG: Uhapšeni zbog napada na vojnike

PODGORICA – Nikšićani G.N. (40) i Ž.T. (28) uhapšeni su zbog sumnje da su u četvrtak, tokom blokade magistralnog puta Podgorica – Nikšić, u tuči povredili dva pripadnika Vojske Crne Gore i jednog policajca.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, nikšićka policija je 8. aprila, kao i do sada, sprovodila mere Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, a policijski službenici su na kontrolnom punktu u mestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca.

Navedeno je da su lica koja nisu ispunjavala propisane uslove i nisu imala navedena dokumenta organizovala blokadu magistralnog puta Nikšić – Podgorica. U koloni se, zbog blokade, zaustavio se i službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić.

Nedugo zatim došlo je do incindenta u kojem su lakše povređena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao da spreči incindent, a dalji sukob sprečili su policijski službenici Centra bezbednosti Nikšić, navedeno je u saopštenju.

O događajima je obavešteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, kao i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti, o čemu će javnost biti informisana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.