U trendu

Ćirović,Mir je naša nacija:M.Šengen-inicijativa za razmatranje

PODGORICA – Poslanica Demokratske Crne Gore Nevenka Ćirović kaže da će nova vlast u Podgorici pažljivo razmotriti inicijativu Malog Šengena.

„Mini Šengen je inicijativa koja se ranije pojavila, prošla kroz razne faze, prihvatanja, odbijanja, borbe za liderstvo, brojne nejasnoće ko je od međunarodnih faktora podržava, ko ne, je li ona udaljavanje od EU, ili samo priprema za EU“, rekla je Ćirović, čija je stranka sa listom „Mir je naša nacija“ deo pobedničke koalicije u Crnoj Gori.

Suštinski, kako je rekla za Demostat, za koaliciju je svaka regionalna i međunarodna inicijativa, koja ima ciljeve koji treba da doprinesu razvoju i stabilnosti, dobrodošla za razmatranje.

„Mini šengen će sigurno biti inicijativa čijoj ćemo analizi prići s najvećom pažnjom, i o kojoj ćemo želeti da dobijemo sve relevantne podatke“, rekla je Ćirović.

Vlast DPS bila je bila rezervisana prema projektu Mini Šengen, te iskazivala gotovo iste dileme po pitanju mesta te inicijative unutar evropskih integracija.

Ćirović ističe da inače Srbiju i Crnu Goru vezuju mnogo veze i da tenzije, koje su obeležile odnose dve zemlje od nezavisnosti Podgorice, moraju postati prošlost.

„Garantujem da nova crnogorska vlast ima taj kapacitet, želim čvrsto da verujem da će taj kapacitet pokazati i Srbija“, ističe ona.

Ekonomije Crne Gore i Srbije imaju, dodaje, skoro neraskidive veze decenijama, a otvaraju se i nove perspektive.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar