U trendu

Članica CIK-a Vanja Bjelica-Prutina: Stavljena mi je meta na čelo, brinem se za život svog deteta

Članica Centralne izborne komisije BiH (CIK) Vanja Bjelica-Prutina izjavila je danas da je njena bezbednost ugrožena i da joj se stavlja meta na čelo zbog odluke CIK-a da se ponovo broje glasovi za nivo predsednika Republike Srpske.

Ona je posle današnje sednice CIK-a rekla novinarima u Sarajevu da je strah za život njenog deteta i njen život, kao i da je nazivaju „srpskom fukarom“ i osobom koja „ruši Republiku Srpsku“.

„Vidno sam uzenemirena činjenicom da kandidat za predsednika RS (Milorad Dodik) ponovo govori o meni lično, ovaj put kao o nekome ‘ko ruši Republiku Srpsku’. Razlog tome je što sam podržala odluku o ponovnom kontrolnom brojanju za nivo predsednika“, kazala je Bjelica-Prutina.

Dodala je da je samohrana majka, koja živi u Republici Srpskoj, naglašavajući da se „kod ljudi koji veruju rečima tog kandidata za predsednika RS stvara neprijateljsko okruženje prema njoj“.

„Strah me je kad se moje dete vraća iz škole, smatram da moje dete treba da uživa ista prava kao druga deca…Ovakve stvari su nedopustive“, kazala je Bjelica-Prutina.
Demantovala je navode srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednice RS Željke Cvijanović da je ona „neka gospodja iz SDS-a i da se posle izbora 2. oktobra na Trebeviću sastala sa liderom SDS Mirkom Šarovićem“.

„Pozivam Tužilaštvo ili m:tel da ispita preko baznih stanica moju lokaciju, jer je to laž“, naglasila je članica CIK BiH.

Dodala je da ovo nije prvi put da je izložena medijskom linču, ističući da se isto desilo posle poništenja loklanih izbora u Doboju i Srebrenici kada je nazvana „srpskom fukarom“.

Prema njenim rečima, tada je bila izložena linču, da bi se sada ispostavilo da je 400 članova biračkih odbora na lokalnim izborima u Doboju pre dve godine obuhvaćeno optužnicom zbog kradje glasova, a da je protiv nekih optužnica već potvrdjena.

„Otišlo se i korak dalje, raspravljalo se o mom porodičnom životu, bračnom partneru, čime se direktno krši moje pravo na privatni i porodični život koje predstavlja jedno od osnovnih prava“, naglasila je Bjelica-Prutina.

Suad Arnautović, predsednik CIK-a dao je punu podršku svojoj koleginici, rekavši da je i njemu stavljena meta na čelo, jer je nazvan „antisrbinom“.

„Nedopustivo je da bilo ko u ovoj državi bilo kome preti, posebno visoki zvaničnici. Odbacujem svaki vid političke prljave kampanje koja se vodi protiv ove institucije i njenih članova“, poručio je presednik CIK-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar