U trendu

Ćosić: Sarajevski Srbi platili najveću cenu za stvaranje RS

SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je sinoć, na akademiji povodom obeležavanja 25 godina od egzodusa Srba iz Sarajeva, da su sarajevski Srbi najviše izgubili i platili najveću cenu zarad stvaranja Republike Srpske.

„Sarajevski Srbi su najviše izgubili zarad stvaranja Republike Srpske i to stalno moramo ponavljati, zbog naše dece koja moraju da znaju kako je rukovodstvo Republike Srpske zajedno sa narodom donelo odluku da 120.000 Srba iz Sarajeva krene u neizvesnost i plati cenu za stvaranje Srpske“, rekao je Ćosić, prenosi portal RTRS.

On je dodao da Istočno Sarajevo živi, funkcioniše i razvija se jer ga ljudi od Sokoca do Trnova osećaju kao svoj grad.

Predsednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da odluka o napuštanju Sarajeva nije bila pogrešna, jer je siguran da bi se Srbima dogodio pogrom kakav se dogodio i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

U okviru obeležavanja 25 godina od egzodusa sarajevskih Srba večeras je u prostorijama Kulturnog centra u Istočnom Novom Sarajevu otvorena izložba fotografija „Odbrana, egzodus, opstanak“.

Dvodnevno obeležavanje 25 godina od egzodusa sarajevskih Srba počelo je sinoć premijerom pozorišne predstave „Sedmi dan“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.