U trendu

Crnadak otvorio novu zgradu Ambasade BiH u Ankari

ANKARA/SARAJEVO – U Ankari je danas svečano otvorena nova zgrada Ambasade BiH, koju je Sarajevo dobilo u procesu sukcesije imovine bivše SFRJ.

Ambasadu je otvorio ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak i tom prilikom istakao da je to još jedan dokaz da je Sarajevo trajno opredijeljeno za unapređenje odnosa BiH i Turske.

Naglasio je da je glavni zadatak u narednom periodu unapređenje ekonomije i međusobne trgovinske razmene.

Izrazio je nadu da će rad Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uskoro biti odblokiran, kako bi bio ratifikovan revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini BiH i Turske.

Tim ugovorom će, kako je naveo, biti otvorena vrata još bržem razvoju ekonomskih odnosa BiH i Turske.

„BiH i Turska dostigle su jednu milijardu KM spoljnotrgovinske razmene u prošloj godini, a nadam se da bismo primenom ovog ugovora u narednim godinama stigli i do dve milijarde KM. BiH će, takođe, nastaviti da unapređuje i političke odnose s Republikom Turskom, koja je važan partner i BiH i regionu“, rekao je Crnadak, saopštilo je MVP BiH.

Ministar je pozdravio potpisivanje protokola o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd i pozvao preduzeća iz Turske da investiraju u BiH, posebno u oblasti infrastrukture, poljoprivrede, energije, turizma i hrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar