najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Crnogorska vlada: Rusko saopštenje potvrđuje utemeljenost izjave Đukanovića

Crnogorska vlada ocenila je večeras da zabrinutost Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije zbog navodne prekomerne upotrebe sile na protestima u Podgorici, potvrđuje utemeljenost stava premijera Crne Gore Mila Đukanovića o umešanosti Rusije u te proteste.

„Izjava Odjeljenja za informacije i štampu Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije, koje je izrazilo zabrinutost zbog navodne prekomjerne upotrebe sile protiv ‘mirnih demonstranata’ bez podsećanja da su ti ‘mirni demonstranti’ gađali policiju molotovljevim koktelima i pokušali da na silu zauzmu parlament i izvrše prevrat, o čemu su izveštavali brojni svetski mediji, samo potvrđuje utemeljenost izjave predsednika Vlade Mila Đukanovića o umešanosti Rusije u proteste protiv NATO-a“, navodi se u saopštenju iz Vlade Crne Gore.

Ranije večeras rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Rusija zabrinuta prekomernom upotrebom sile, koju su vlasti u Crnoj Gori iskoristile protiv mirnih demonstranata, a istovremeno je odbacilo optužbe da je Moskva povezana sa protestima u Podgorici.

„Izazivaju duboko čudjenje nepotvrdjene izjave premijera Mila Djukanovića koji je optužio Rusiju za provociranje protesta u Podgorici, podsticanje sukoba opozicionih snaga sa policijom“, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva. Dodato je da Djukanović nije predstavio „nijednan konkretni fakt navodne ruske povezanosti sa eskalacijom socijalne napetosti, jer tih činjenica jednostavno nema“.

U ruskom saopštenju se navodi i da je teško verovati da državnik, „koji se tako dugo nalazi u vlasti, ne shvata pozadinu zaoštravanja situacije u zemlji“, a dalje se ocenjuje da „naravno da Đukanović shvata“, te da „on verovatno zna zašto mora da ponavlja apsurdne tvrdnje da će samo ulazak u NATO obezbediti nezavisnost Crne Gore“.

Ruski mediji preneli su intervju Djukanovića hrvatskoj državnoj televiziji, u kojem je izjavio da srpski nacionalisti i Rusija igraju aktivnu ulogu u organizaciji protesta za smenu vlasti i političkog kursa države.

(Beta)

1 komentar
  1. Lovac

    Alo, MILO, totalno si prolupao. Pa da nije bilo Rusije, CG ne bi bila ovolika, iako je sada mala. Sram te bilo. Naši bi se preci prevrtali u grobu da znaju šta si „pokušao“, a lično radi svojih interesa, sramnih i kriminalnih. Morao si da neke sankcije sramne uvedeš Rusiji. Ti si jad, čovek koji je opljačkao svoj narod i koji se primio na ucene zapada i uradio sve ono što su mu rekli. Razbio si savez Srbije i CG. Priznao Kosovo i glasao da se Kosovo primi u Unesko. Providno je ovo rečeno, ali ne i ne očekivano od ovog čoveka. Narod se digao jer je bilo dosta 25 godina ucena, torture, ubijanja i lopovluka, a ne zbog Rusije, koja je jedini i pravi prijatelji C. Gore! A braća smo po svemu. Ali za lični spas, ne mariš za brata i prijatelja!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike