U trendu

Crvena poternica za Marovićem

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica raspisao je međunarodnu poternicu za Svetozarom Marovićem, bivšim visokim finkcinerom vladajućeg DPS, jer se nije odazvao na poziv za izdržavanje tri godine i devet meseci zatvorske kazne.

Naredbi za izdavanje poternice prethodila je naredba za prinudno privođenje, jer se on već duže nalazi na lečenju u Beogradu, piše podgorička POBJEDA, prenosi RTRS.

„Naredba je izdata radi pronalaska i dovođenja osuđenog Svetozara Marovića na izdržavanje izrečene mu jedinstvene kazne zatvora od tri godine i devet meseci u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija – Spuž, po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici zbog počinjenih krivičnih dela: dva produžena krivična dela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dela izvršenog na organizovan način“, saopštio je ranije predsednik Osnovnog suda u Kotoru Branko Vučković.

U rešenju predsednika kotorskog suda Branka Vučkovića piše da Marović nije toliko bolestan da ne može izdržavati zatvorsku kaznu.

Osim na robiju, Marović je sporazumnim priznanjem krivice pristao i da državi vrati oko milion evra i uplati sto hiljada evra novčane kazne.

Marović je priznao Tužilaštvu da je bio na čelu kriminalne grupe koja je u projektima „Jaz“, „TC Plaza“, „Kopirajt“, „Krapina“, „VTE“, „Bulevar“ i „Prijevor“ nanela višemilionsku štetu opštinskom budžetu.

Na početku istrage kategorično je negirao krivicu, ali je nakon nekog vremena prihvatio navode Tužilaštva da je bio vođa kriminalne grupe koju su činili bivši čelnici opštine Budva i njihovi saradnici, a koja je nezakonitim radnjama nanela višemilionsku štetu opštinskom budžetu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike