U trendu

Cvijanović: Dosadilo nam je maltretiranje iz Sarajeva

DERVENTA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, povodom blokade koja dolazi iz političkog Sarajeva, da institucije RS mogu doneti svaku važnu odluku kojom bi zaštitile Srpsku, institucije i građane.

„Ovo je blokada celog političkog života, demokratije, sprovođenja izbornih rezultata, a odnosi se na opstrukciju kojom treba da se stavi van snage ili da se izignoriše izborna volja birača u Republici Srpskoj. To je nešto o čemu treba da raspravljaju institucije Srpske“, rekla je Cvijanovićeva, a prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

Ona je navela da je sve moguće uraditi ukoliko vlasti u Srpskoj prepoznaju da za tim postoji potreba, a definitivno postoji, kako su to rekli srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i mnogi drugi zvaničnici u Republici Srpskoj

„Dosadilo nam je maltretiranje koje dolazi iz Sarajeva, dosadile su nam sve te izgubljene šanse koje smo mogli da pretvorimo u dobre šanse. Gubite vreme, odlazite na sastanke, dogovarate se i na kraju od toga nema ništa“, rekla je Cvijanovićeva.

Predsednica Srpske kaže da u Sarajevu stvari funkcionišu tako što dođe jedan političar i kaže da nešto može, onda dođe drugi i kaže da to ne može, što je, ocenila je ona, politička igra u kojoj nema političke pameti.

Cvijanovićeva je podsetila da Republika Srpska ima stabilne i jake institucije u kojima se raspravlja o svim važnim pitanjima, donose sve važne odluke, utvrđuju prioriteti i, u krajnjem slučaju, definišu mere za različita pitanja i probleme sa kojima se suočava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.