U trendu

Cvijanović potpisala Mapu puta o saradnji RS i S. Peterburga

SANKT PETERBURG – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potpisali su danas Mapu puta – aktivnosti za realizaciju prioritetnih pravaca saradnje vlada Sankt Peterburga i Republike Srpske za period od 2019. do 2021. godine.

Predsednica Cvijanović narocito je istakla mogućnost buduće saradnje u obrazovanju, ali i u oblasti medicine, što znači da bi u narednom periodu trebalo da bude poboljšano stručno usavršavanje građana RS u Rusiji, i to iz različitih medicinskih grana, prenosi RTRS.

Mapa saradnje Republike Srpske i Sankt Peterburga predviđa realizaciju brojnih projekata u naredne tri godine, i to iz oblasti medicine, turizma, privrede, poljoprivrede, kulture i obrazovanja.

Planom su predviđeni rokovi za svaki projekat, čime je saradnja, kako je ocenila predsednica RS, mnogo konkretnija nego do sada.

„Zadovoljna sam činjenicom da ćemo razvijati saradnju na ekonomskom planu i pojačati naše trgovinske odnose. To će mnogo značiti za malu ekonomiju Republike Srpske s obzirom da ćemo imati sistemski pristup tržištu cele Rusije, a posebno Sankt Peterburga“, naglasila je Cvijanovićeva.

Istakla je da je zadovoljna činjenicom što će RS učestvovati u zajedničkim projektima, uključujući i obuku kadrova iz RS u Rusiji u oblasti veterinastva, fitosanitarne zaštite i zdravstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar