U trendu

Dačić s premijerom Bugarske o unapredjenju saradnje

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, i predsednik Vlade Bugarske Ognjan Gerdžikov izrazili su danas u Bosilegradu zadovoljstvo zbog dobrih odnosa dve zemlje i izrazili spremnost za njihovo dalje unapredjenje.

Dačić i Gerdžikov su razgovarali o saradnji Srbije i Bugarske pre svega u privredi, infrastrukturi, energerici, i o pitanjima od interesa za bugarsku nacionalnu manjinu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako je navedeno, posebno je naglašena važnost što skorije realizacije zajedničkih projekata, izgradnje auto-puta Niš-Sofija, rekonstrukcije železničke pruge Niš-Dimitrovgrad i izgradnje gasnog interkonektora Srbija-Bugarska.

Dačić i Gerdžikov su iskazali spremnost svojih zemalja da se angažuju kako bi grad Bosilegrad i region ekonomski ojačali i da uz ekonomski rast porastao životni standard stanovništva.

Vicepremijer Srbije i predsednik Vlade Bugarske su položili vence na spomenik bugarskom nacionalnom heroju Vasilu Levskom.

Dačić je tom prilikom rekao da se danas time obeležava „deo zajedničke istorije, u kojoj heroji, poput Levskog, zauzimaju dostojanstveno mesto“.

Dačić i Gerdžikov su u Bosilegradu otvorili izložbu pod nazivom „Svetski konkurs za dečiju sliku“, u okviru 24. Medjunarodnog uskršnjeg festivala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.