U trendu

Damjanović: CANU ćuti o ustoličenju zbog apanaže države

PODGORICA – Crnogorska akademija nauka i umetnosti nije saopštila stav o ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, a predsednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović kaže da ga to ne čudi jer im nije prvi da, kako navodi, „ostaju nemi za pitanja koja su od velikog znacaja za Crnu Goru“.

Damjanović kaže da ga to ne čudi jer „po svemu sudeći vecem broju njih merilo patriotizma prema državi je mesecna apanaža koju od nje dobijaju“.

„Svima nam je jasno da ova ‘naucna’ institucija odavno nije crnogorska i da ona nikome ne služi osim njenim članovima da organizuju uzaludne besede od prvog do prvog u mesecu, čekajući mesecne apanaže“, rekao je Damjanović, preneo je portal RTCG.

U Crnoj Gori već nekoliko nedelja se podižu tenzije povodom najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje se tradionalno obavlja u Crnogorskom manastiru.

Protiv ove ceremonije izjasnila se cela opozicija predvođena DPS-om Mila Đukanonvića, gotovo sve nevladine organizacije, deo građana Cetinja i pojedinci među kojima je i gradonačelnik Aleksandar Kašćelan, zahtevajući da se ustoličenje izmesti na neko drugo mesto, pa i u sedište SPC u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar